Fooditis – De juiste maaltijd, bij de juiste persoon, op het juiste moment

Fooditis biedt expertise, data en hulp bij het verduurzamen en doet dit voor ziekenhuizen, zorginstellingen, bedrijfscateraars en horecabedrijven. Zij gebruiken de slimme software van de voedingsmanagement-systemen van Fooditis.

Managing director Jan van Hoof: ‘Voeding speelt een belangrijke rol voor onze gezondheid en welzijn. Maar ook bij het behalen van doelen op het gebied van duurzaamheid. Wij maken foodprocessen realtime inzichtelijk. Van grond tot mond’.

Om relaties optimaal te bedienen, heeft Fooditis meerdere voedingsmanagementsystemen en aanvullende tools ontwikkeld, zoals BrightGreen. BrightGreen berekent eenvoudig de CO2-impact van producten, recepturen en ook het hele menu aanbod. In grafieken en infographics is de mate van de CO2-impact van de ingekochte producten direct zichtbaar.

Dat inzicht is volgens Jan van Hoof de eerste stap naar verduurzaming. Daarmee kunnen partijen aansturen op reductie. ‘Het resultaat dat we hiermee hebben geboekt, is een enorme afname van voedselverspilling. Patiënten kiezen op het laatste moment wat ze graag willen eten en waar zij behoefte aan hebben. Als een patiënt op het laatste moment kan bestellen, wordt precies de gewenste hoeveelheid op het juiste moment geleverd. De praktijk laat zien dat juist die maaltijd vaak volledig wordt opgegeten.’

Fooditis heeft de ambitie om nog meer bij te dragen aan gezonde voeding en het tegengaan van verspilling. Jan van Hoof: ‘Binnen de sector spreekt men al lang over gezonde voeding, in de zin van de juiste hoeveelheden en de juiste maaltijden. Alleen bleef het altijd bij praten. Ik denk dat het nu goed is dat er met Toekomstproef een aantal partijen bij elkaar zijn, die samen vooruit kijken om te verduurzamen. Wij starten graag met dit mooie traject van Toekomstproef. Met onze expertise, data en specialisten dragen wij bij aan die verduurzaming.’

Sluit je aan en doe mee