Bidfood – Samen bedienen we de zorg

Bidfood is de online groothandel voor de foodprofessionals van Nederland. Voor iedere chef, kok en ondernemer heeft Bidfood een passend assortiment. Bidfood levert aan de horeca, bedrijfsrestaurants, hotels, sportkantines en natuurlijk ook aan de zorgmarkt.

Groothandel Bidfood heeft een enorm assortiment met meer dan 50.000 food- en non-foodproducten voor de professionele keuken. Van versproducten als vlees, vis, AGF, vleeswaren, zuivel, eieren en convenience maaltijden tot snacks, dranken, soepen en tafelgerei. Van de professionele zorgkeuken tot de kleinschalige zorgorganisatie. Van de keuken waar de maaltijden vers bereid worden tot keukens die deels of volledig convenience koken. Bidfood levert deze complete maaltijden in de vorm van traditionele, Hollandse gerechten tot wereldkeuken gerechten.

Verantwoord eten is belangrijk voor Bidfood. Dat doen zij door bijvoorbeeld binnen het assortiment voldoende duurzame alternatieven te bieden. “Op internationaal gebied kijkt Bidfood samen met haar zusterbedrijven over de hele wereld naar de best practice op het gebied van CO2 reductie en waste”, vertelt commercieel manager Timo Snijders Dat doen we in Nederland ook. We hebben een duurzaamheidsmonitor om een nog beter inzicht te krijgen in het assortiment van de klant. Daarnaast maken we inzichtelijk hoeveel CO2 we uitstoten bij de leveringen aan klanten. Wij geloven echt in het ontsluiten van de data om daarmee stappen te maken binnen duurzaamheid. Wij kijken bijvoorbeeld samen met onze klanten hoe we de transitie van dierlijke voeding naar plantaardige voeding kunnen maken waarbij lekker eten voorop staat.”

“Wij zijn aangesloten bij Toekomstproef omdat we geloven dat je in de snel veranderende zorgmarkt je verantwoordelijkheid moet nemen. En elkaar als partners moet challengen waar de vervolgstappen zitten op het gebied van duurzaamheid. Denk aan CO2 reductie of het inzichtelijk maken wat verantwoorde voeding is. Ik ben dan ook heel benieuwd waar de uitdagingen van de andere partners liggen. Iedereen heeft de stap al gemaakt naar LEDverlichting en zonnepanelen maar wat wordt de vervolgstap in de CO2 reductie? Het is belangrijk dat we gezamenlijk met de partners van Toekomstproef naar die duurzaamheidsvraagstukken kijken, in alle transparantie die er is. Alleen dan kunnen we flinke stappen naar een duurzame toekomst maken.”

Foto: Norbert Waalboer Fotografie

Sluit je aan en doe mee