Eetgemak – Verse gerechten op maat

De Eetgemak Groep heeft zich gespecialiseerd in het bereiden van verse gerechten op maat. Zij maken dagelijks koelverse gerechten uit de beste ingrediënten voor diverse zorginstanties zoals ziekenhuizen en zorgorganisaties.

Eetgemak Groep is ‘de keuken op afstand’ waar een team van ervaren, gepassioneerde koks, diëtisten en productontwikkelaars verse en op maat gemaakte gerechten bereiden. Zo’n gezond en smakelijk gerecht maken zij voor maar liefst 30.000 mensen per dag. Jasper Geijsen: “Wij hebben veel trouwe klanten aan ons mogen binden door onze flexibele dienstverlening en omdat wij continu inspelen op de wensen en behoeften van onze klanten. Tevens stellen wij hoge kwaliteitseisen aan de gerechten, zodat ze ook echt iets bijdragen aan de gezondheid en het welbevinden van de mensen.”

“Gezonde voeding is essentieel voor mensen die herstellen maar ook voor cliënten in een zorginstelling en minstens zo belangrijk is dat zij allemaal vooral smakelijk eten.” De menu’s kunnen dan ook samengesteld worden naar de smaak, dieetwens en behoefte van de patiënten en/of cliënten. Dat kan behalve een gewone eenpersoonsmaaltijd, ook een vloeibare maaltijd zijn tijdens de herstelperiode of een vegetarische variant. “Wij vinden het van belang om de beste oplossing te bieden. Daarom worden bij ons gerechten ook vanuit wetenschappelijke benadering ontwikkeld. En werken wij met diëtisten die gerechten passend en zorgvuldig bij de dieetwens samenstellen. De Eetgemak Groep heeft dus alle kennis en kunde in huis om voor elke specifieke voedingsbehoefte verse gerechten op maat te bereiden.”

De Eetgemak Groep is ook partner van ToekomstProef. “Wij proberen zo duurzaam mogelijk te werken door een efficiënt proces, verspilling te voorkomen en een korte keten van toeleveranciers. Onze snijafdeling van groenten zit hier 2 kilometer vandaan. De groenten komen ’s ochtends binnen. We verwerken het meteen en aan het eind van de dag is het gerecht gereed om vers aan de klant geleverd te worden.”.

In de ziekenhuizen meet de Eetgemak Groep op 2 momenten de voedselverspilling. “Namelijk wat komt er terug van patiënten. Dat geeft ons inzicht in hoe we de menucyclus moeten aanpassen. En we meten of er teveel is besteld. In dat geval helpen we onze klanten de bestellingen naar beneden bij te stellen. Duurzaamheid en gezondheid zit in het DNA van de Eetgemak Groep. En dat past ook helemaal bij de visie van ToekomstProef. Hoe meer bedrijven zich aansluiten bij dit mooie platform, hoe groter de impact gaat worden.”

Deel dit bericht online

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Sluit je aan en doe mee