Vitam – Vitale mensen in een vitale wereld

Vitam is een snel groeiende facilitaire horecadienstverlener voor zorgorganisaties, bedrijven en het onderwijs. Zij werken onder het dak van verschillende opdrachtgevers. “Met lekker eten en drinken verleiden wij mensen tot een gezonde en verantwoorde levensstijl.”

“Gezond en vitaal blijven door lekker eten en drinken. Daar moet het om draaien in de restaurants van zorgorganisaties”, vertelt CCO Corno Stam. “We weten echter ook dat de bezoekers van deze restaurants heel verschillend zijn: Patiënten, medewerkers, bezoekers en begeleiders. Die hebben allemaal andere eet- en drinkbehoeften. En we weten ook dat ziekenhuizen en zorginstellingen niet allemaal hetzelfde zijn. Daar spelen wij graag op in. Door te zorgen dat alle gasten in de restaurants kunnen genieten van lekker eten en drinken en ze te verleiden tot een gezonde en verantwoorde levensstijl.”

“Dat doen we in de eerste plaats met lekker eten en drinken. En door van de gezonde keuze de makkelijke keuze te maken. Dit betekent dat er volop gezonde opties beschikbaar zijn. We streven er dan ook naar om het aandeel gezondere keuzes in het aanbod van al onze restaurants jaarlijks te laten groeien. Daarnaast stimuleren wij de gasten de gezonde keuze te maken met aantrekkelijke presentatie, logische routing en promotie. Ook creëren we bewustwording rondom gezonde voeding door kennis te delen. Met deze aanpak bieden wij als facilitaire horecadienstverlener een gezonde voedselomgeving in onze restaurants met als doel een substantiële bijdrage te leveren aan de gezondheid van onze gasten.”

Verantwoord ondernemen heeft bij Vitam een hoge prioriteit. “Wij maken in onze bedrijfsvoering weloverwogen keuzes, die gebaseerd zijn op ons uitgangspunt om duurzaam, verantwoord en met respect voor mens, dier en milieu te ondernemen. Het is daarbij onze overtuiging dat wij als samenleving met z’n allen verantwoordelijk zijn voor de toekomst van onze leefomgeving. Daarom zetten we ons in om zo efficiënt mogelijk gebruik te maken van grond- en hulpstoffen, koken we met de seizoenen mee, dringen we verspilling terug en kiezen we voor duurzame producten.”

Sluit je aan en doe mee