ToekomstProef webinars SDG Action Week – 21 t/m 27 september 2023

ToekomstProef Webinars SDG Action Week – 21 t/m 27 september 2023

Verandering begint met actie. Daarom is het thema voor de SDG Action Week dit jaar Act Together Now. ToekomstProef draagt bij aan dit grootste SDG-evenement van Nederland door het organiseren van 5 korte (45 minuten) webinars met steeds een ander thema:

Donderdag 21 september – Verduurzaming voeding: wat wordt van de zorg verwacht?
Een derde (20-35%) van alle klimaatbelasting wordt veroorzaakt door het maken en eten van voedsel. De zorg geeft jaarlijks 2 miljard euro uit aan voeding en catering. Waar staan we nu, wat is de opdracht (vanuit de Green Deal en het klimaatakkoord), welke afspraken maken zorgorganisaties met ketenpartijen voor 2024?

Download hier de presentatie

Vrijdag 22 september – Verduurzaming ≠ duur
Bij een duurzaam voedselbeleid is de totale organisatie en de toeleverancier(s) betrokken. Wat levert verduurzamen op aan besparingen en kwaliteit? Wat zijn de quick wins? Wat moet ik daarvoor doen? Hoe makkelijk of moeilijk is het?

Download hier de presentatie

Maandag 25 september – Eiwittransitie in de praktijk
Een duurzaam assortiment betekent o.a. toewerken naar minder vlees, meer plantaardige eiwitten, meer groente & fruit, duurzame alternatieven en het toepassen van effectieve promotie- en presentatietechnieken. Hoe pak je dat aan?

Download hier de presentatie

Dinsdag 26 september – Draagvlak voor verandering
Hosts: Michel Kampert (GGZ Delfland / VersZorgende), Roland de Groot (Threewise) en Wenda Linthorst (Keukentijgers)

We willen medewerkers, patiënten en cliënten helpen om gezonde en duurzame voedselkeuzes te maken en ze ‘voedselvaardig’ te maken. Jij bent hier vast ook al mee aan de slag. Dit bereiken we alleen door betrokkenheid en samenwerking. Hoe neem ik mijn medewerkers, collega’s, bewoners of patiënten mee op dit thema? De drie hosts van deze sessie laten alle drie een casus zien, waarbij de wens was om duurzamer en gezonder te koken. Je ziet welke barrières zij hadden of hebben, wat voor hen heeft gewerkt en waar ze nu staan. Daarna gaan we graag met elkaar in gesprek, om te horen waar jij tegenaan loopt en wat er bij jou heel goed gaat op dit thema wat anderen weer kan inspireren. Aan het einde maken we het weer heel klein, zodat je met minimaal één concrete actie uit deze virtuele meeting gaat!

Download hier de presentatie

Woensdag 27 september – ToekomstProef helden
Welke zorgorganisaties, concepten en producten zijn ToekomstProef helden? Luister naar bijzondere en succesvolle praktijkverhalen in de zorg, stel vragen over hoe ze dit voor elkaar hebben gekregen en word geïnspireerd door collega’s. 

Download hier de presentatie

Tijd: van 09:00 tot 09:45 uur

Meld je hier aan voor één of meerdere webinars!

Woensdag 27 september – Bezoek ToekomstProef boerderij
Op 27 september van 10:00 tot 12:00 uur bieden we de mogelijkheid aan om met je collega’s een bezoek te brengen aan een ToekomstProef boerderij. Op beide bedrijven wordt op een bijzondere en duurzame manier ‘geboerd’. Ontdek de duurzaamheids- en gezondheidskansen die deze pioniers de zorg kunnen bieden.

Je kunt een bezoek brengen aan één van deze 2 boerenbedrijven:

  • Bi-Jovira (Vooruitboeren) in Ooltgensplaat – Familie Mosselman
  • Bodemisch Food in Bant (NO-polder) – Familie Van Woerkom

Meld je hier aan voor een bezoek aan een ToekomstProef boerenbedrijf

Sluit je aan en doe mee